Čaj, to je TEEKANNE!

Proslavljena kantautorica Maya Sar postala je ambasadorica jedne od najpoznatijih evropskih kompanija za proizvodnju čaja – TEEKANNE.
Čaj, to je TEEKANNE!

Proslavljena kantautorica Maya Sar postala je ambasadorica jedne od najpoznatijih evropskih kompanija za proizvodnju čaja – TEEKANNE. Vrijednosti koje međusobno dijele, bile su presudne za povjerenje koje su Maya i Teekanne dali jedno drugom: visoki kvalitet uz istovremenu pristupačnost, prirodnost, inovativnost i najviši standardi prema kojima kreiraju ono što daju publici, odnosno potrošačima.

Široka regionalna javnost upoznala je Mayin iznimni muzički senzibilitet, posvećenost kvalitetu, prefinjen glas i prirodnu ljepotu, kada je kao predstavnica Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2012 izvela svoju autorsku kompoziciju „Korake ti znam“. Uslijedila je Mayina regionalna inicijativa humanitarnog projekta namijenjenog podizanju svijesti o prevenciji raka grlića materice. Uz kolegice s muzičke scene – Ninu Badrić, Karolinu Gočevu i Aleksandru Radović, tada je snimila autorsku pjesmu “Moj je život moja pjesma”, uz koju je važna poruka o prevenciji opake bolesti došla do stotina hiljada žena u cijeloj regiji. Za ovaj projekat, Mayi Sar je Evropska asocijacija za borbu protiv raka (ECCA) dodijelila nagradu za najbolji evropski projekat iz ove oblasti.

“Za mene je čast surađivati sa tako eminentnom kompanijom kakva je TEEKANNE, jer je riječ o pouzdanom proizvođaču s tradicijom dugom preko 130 godina. Ono što mi se najviše dopada je opredjeljenje da visoki kvalitet svojih čajeva učine pristupačnim za najšire tržište. Učinilo mi se da je to ono što ja nastojim postići svojom muzikom – publici pružiti nešto više od prosječnosti, ali i dalje ostati bliska s najvećim brojem slušatelja. Drugi razlog je moja strast prema čaju. To je napitak koji me ujutro budi, daje mi pozitivnu energiju, čuva moj glas, uljepšava moje popodneve i pomaže u očuvanju zdravlja i vitalnosti. Obožavam različite vrste čajeva, pa me u tom smislu oduševljava TEEKANNE paleta svojom raznovrsnošću i inovativnim pristupom miješanju okusa. Uz njihove proizvode, ritual čaja ne može vam dosaditi, pa je svaka nova šoljica i novi doživljaj”, kaže Maya povodom ove suradnje.

„Maya Sar je sjajna osoba koja je sa jednakom strašću posvećena kako muzici tako i društvenom aktivizmu. Kao takva, ona će svojim će prisustvom osnažiti društvo ambasadora TEEKANNE iz drugih zemalja, među kojima su njemačka teniserka Steffi Graf, srbijanska voditeljica Maja Nikolić i prvakinja u plivanju Agnes Kovacs iz Mađarske. Mayi želimo srdačnu dobrodošlicu u našu veliku evropsku porodicu“, rekao je Roland Fischer-Colbrie, menadžer TEEKANNE za srednju i istočnu Evropu.

Biljna Apoteka Aromatica u Sarajevu ima u ponudi više od 100 čajeva i čajnih mješavina, veliki izbor eteričnih ulja, Eliksir i Herbamed kapi i drugih tinktura.

Uz šoljicu “Superfruit” Teekanne čaja Maya se našla u novom videospotu za TEEKANNE koji je nedavno sniman u Sarajevu.

Glamurozna Domacica
Kolekcija recepata na Glamuroznoj Domaćici dolazi od pravih domaćica koje pripremaju obroke u vlastitoj kuhinji i nesebično dijele svoje kulinarsko umijeće sa svim posjetiocima ove web stranice. Jedan mali broj recepata na Domaćici je prevod sa najboljih svjetskih kulinarskih web sajtova. Koristite recepte, komentarišite, dajte svoje prijedloge i naravno, pošsaljite nam vaše recepte.
Glamurozna Domacica
- 2 years ago
Glamurozna Domacica
Glamurozna Domacica

Latest posts by Glamurozna Domacica (see all)