Palačinke: tijesto sa hiljadu lica

Sve što nista znali o palačinkama pročitajte u ovom zanimljivom članku!
Palačinke: tijesto sa hiljadu lica

Palačinke su jedna od najstarijih formi hljeba koje se u različitim oblicima pojavljuju širom svijeta. Jednostavnost pečenja na tavi ili vreloj površini rezultiralo je različitim vrstama i tehnikama pravljenja ove ukusne poslastice.

Staro englesko tijesto se miješalo sa pivom, dok su u Njemačkoj i Francuskoj palačinke imale veliku količinu jaja i zahtijevale mnogo mućena. To su tanke palačinke koje se obično serviraju sa džemom, a francuzi su majstori palačinaka suzette koje su se preklapale i grijale u sosu, puteru, šećeru i soku od agruma.

Ruski blinzi tradicionalno se pripremaju od heljdinog brašna, hrskave su i tanke a služe se uz kavijar, krem sir, mileram ili džem. Meksiko je poznat po tortiljama koje se obično preliju grahom i mesnim sosom dok su u Sjedinjenim Američkim Državama poznate debele, često nazvane američke palačinke, koje se prave sa praškom za pecivo i preliju javorovim sirupom.

Bez obzira na to da li volite debele i mekane ili tanke i hrskave, palačinke su tradicionalni doručak u velikom broju država širom svijeta. Dolaze u različitim oblicima i debljinama. S palačinkama je zaista teško pogriješiti. Mogu se puniti slatkim i slanim nadjevima, peći u rerni i servirati na različite načine. Pronađite inspiraciju i napravite palačinke na neki novi način i oduševite svoje ukućane.

Glamurozna Domacica
Kolekcija recepata na Glamuroznoj Domaćici dolazi od pravih domaćica koje pripremaju obroke u vlastitoj kuhinji i nesebično dijele svoje kulinarsko umijeće sa svim posjetiocima ove web stranice. Jedan mali broj recepata na Domaćici je prevod sa najboljih svjetskih kulinarskih web sajtova. Koristite recepte, komentarišite, dajte svoje prijedloge i naravno, pošsaljite nam vaše recepte.
Glamurozna Domacica
- 2 years ago
Glamurozna Domacica
Glamurozna Domacica

Latest posts by Glamurozna Domacica (see all)