Kulinarski rječnik

Poznavanje kulinarskog rječnika je prijeko potrebno da biste do kraja proniknuli u tajne dobre kuhinje.
Kulinarski rječnik

KUHATI NA PARI

Potrebne su dvije posude – preko donje posude, dopola napunjene vodom, postaviti drugu posudu i u nju poredati ono što hoćete da kuhate na pari. Čvrsto poklopite gornju posudu kako bi se namirnice skuhale na pari koja se stvara u donjoj posudi.

PIRJATI

Dinstati, kuhati duže i polako, na masnoći ili malo tečnosti, na umjerenoj temperaturi, u poklopljenoj posudi.

POŠIRATI

Kuhati u tečnosti koja umjereno vri na laganoj vatri (npr jaja bez ljuske).

POHOVATI

Pržiti na masnoći tanje komade mesa, povrća ili voća koji su prethodno umočeni u pripremljenu masu za pohovanje. Ova masa najčešće sastoji se od jaja umućenih sa brašnom ili mlijekom ili od prezle (krušnih mrvica) izmiješane sa ribanim sirom.

PROKUHATI

Djelimično skuhati, naprimjer rižu ili čvrsto povrće, spuštanjem u vodu koja vri. Može se odnositi i na kuhanje u hladnoj vodi samo dok voda ne proključa.

Glamurozna Domacica
Kolekcija recepata na Glamuroznoj Domaćici dolazi od pravih domaćica koje pripremaju obroke u vlastitoj kuhinji i nesebično dijele svoje kulinarsko umijeće sa svim posjetiocima ove web stranice. Jedan mali broj recepata na Domaćici je prevod sa najboljih svjetskih kulinarskih web sajtova. Koristite recepte, komentarišite, dajte svoje prijedloge i naravno, pošsaljite nam vaše recepte.
Glamurozna Domacica
- 2 years ago
Glamurozna Domacica
Glamurozna Domacica

Latest posts by Glamurozna Domacica (see all)