5 namirnica koje će vam pomoći da očistite kuću

Svako od nas u svojoj kuhinji sigurno ima ovih 5 ključnih namirnica uz pomoć kojih će brzo i lako očistiti kuću.
5 namirnica koje će vam pomoći da očistite kuću

Često pribjegavamo hemijskim i nezdravim sredstvima za čišćenje koji su štetni za zdravlje i okolinu. Svako od nas u svojoj kuhinji sigurno ima ovih 5 ključnih namirnica uz pomoć kojih će brzo i lako očistiti kuću.

Kečap je namirnica koja je savršena za čišćenje srebra, bakra i mesinga. Ovaj ukusni sos je samo potrebno nanijeti na površinu predmeta koji želite očistiti i ostaviti par minuta. Nakon toga saperite predmet i ispolirajte vlažnom krpom.

Majoneza je još jedan namaz koji će vam pomoći u čišćenju. Zbog visokog udjela masti savršeno je za čišćenje drvenih površina. Malo majoneze nenesite na prljave drvene površine ili je iskoristite da premažete površine kojima nedostaje sjaja. Osim za sjaj, može se koristiti da skidanje različitih ljepila.

Maslinovo ulje sadrži storo 100% masnoće i odlično je za poliranje čelika, održavanje kože i drveta. Sve što trebate učiniti je da na krpu nanesete malu količinu ulja i blago natrljate na željenu površinu.

Soda bikarbona je savršena za održavanje higijene. Ovaj prah može očistiti skoro svaku vrstu fleke. Soda bikarbona koja se razmuti sa vodom će oprati sve zakorene mrve. Naprskajte površinu i ostavite da odstoji 1h. Saperite vodom i uglancajte. Sodu možete posuti po tepihu ili kauču. Ostavite da odstoji nekoliko sati pa je usisajte.

Vinsko sirće odlično otklanja masne fleke. Otopite šolju sirćeta sa dvije šolje tople vode. Dodajte kašičicu soli i promješajte. Naprskajte rastvorom fleku i ostavite kratko da odstoji. Sirće će savršeno očistiti tvrdokorne zakorene fleke.

Glamurozna Domacica
Kolekcija recepata na Glamuroznoj Domaćici dolazi od pravih domaćica koje pripremaju obroke u vlastitoj kuhinji i nesebično dijele svoje kulinarsko umijeće sa svim posjetiocima ove web stranice. Jedan mali broj recepata na Domaćici je prevod sa najboljih svjetskih kulinarskih web sajtova. Koristite recepte, komentarišite, dajte svoje prijedloge i naravno, pošsaljite nam vaše recepte.
Glamurozna Domacica
- 2 years ago
Glamurozna Domacica
Glamurozna Domacica

Latest posts by Glamurozna Domacica (see all)