Maline u borbi sa viškom kilograma

Maline pored vitamnia C sadrže i korisne fitohemikalije i elaginske kiseline koje pomaže u borbi protiv tumora.
Maline u borbi sa viškom kilograma

Maline imaju mnogo vlakana i malo kalorija. Ova kombinacija odlična je za one koji se bore sa viškom kilograma. Malina potiče iz porodice ruža ima slatke, ukusne plodove. Ljekovita svojstva maline su poznata širom svijeta.

Pored vitamina C malina sadrži i korisne elaginske i fitohemikalije kiseline. Ove kiseline pomaže u borbi protiv tumora. Nisu samo bobice maline zdave. Naime, listovi maline sadrže tanin i flavonoid koji su dobru za liječenje bolesti kardiovaskularnog i probavnog sistema.

Maline su odlične za snižavanje šećera u krvi i u borbi protiv virusa. Pune su antioksidansa. Preporučuje se svakodnevno konzumiranje ove neodoljive voćke.

Kada je u pitanju izbor malina jedino što je bitno je to da birate one maline koje nemaju zelene dijelove. Također izbjegavajte i one koje djeluju trulo ili po sebi imaju plijesan. Vrlo su ukusne kad se jedu same, ali možete ih koristiti na bezbroj načina – voćne salate, smoothies, sokovi, voćni jogurt, kolači, ali i kao ukusan džem.

Glamurozna Domacica
Kolekcija recepata na Glamuroznoj Domaćici dolazi od pravih domaćica koje pripremaju obroke u vlastitoj kuhinji i nesebično dijele svoje kulinarsko umijeće sa svim posjetiocima ove web stranice. Jedan mali broj recepata na Domaćici je prevod sa najboljih svjetskih kulinarskih web sajtova. Koristite recepte, komentarišite, dajte svoje prijedloge i naravno, pošsaljite nam vaše recepte.
Glamurozna Domacica
- 2 years ago
Glamurozna Domacica
Glamurozna Domacica

Latest posts by Glamurozna Domacica (see all)