Paprike u pavlaci

Pavlaka ide najbolje uz dobro zapržene paprike ili skuvane paprike, odnosno paprike su odlične sa pavlakom pa kako god.
Paprike u pavlaci
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Broj porcija
Težina
30 min
30 min
1 h 00 min
6
Srednje
Sastojci
 • 1 kg paprika
 • 500 grama mladog sira (40% mm)
 • 1,5l mlijeka
 • so
 • Način pripreme
  1. Očistiti kilogram paprika, najbolje su somborke jer su onako pikantne.
  2. Posoliti papriku iznutra i ocijediti 10ak minuta od soka koje puste.
  3. Mladi sir izdrobiti i po potrebi posoliti pa se njim puniti paprike. Otprilike puniti do pola i slagati uspravno u zdjelu u kojoj će stajati.
  4. Prokuvati 1,5l mlijeka sa jednom supenom kašikom soli. Najbolje je uzeti mlijeko iz kese, što masnije to bolje.
  5. Paprike preliti toplim mlijekom i dobro zatvoriti. Ostaviti da se ohladi pa onda staviti u frižider da prenoći. Naredne tri nedjelje na svakih 5 dana odliti višak tečnosti, pa preliti novim posoljenim i prokuvanim mlijekom, pola litra je dovoljno i opet ostaviti nazad u frižider.
  6. Na kraju će cijela zdjela biti puna čvrste pavlake, mada više nalik siru, a sve će mirisati na paprike.

  Savršene su kao prilog ili salata, a meni su dovoljne onako same uz dobar hljeb, ili pogaču…

  Vanja

  Vanja

  Moji recepti at Domacici
  Zovem se Vanja, inženjer sam po struci sa višegodisnjim iskustvom u telekomunikacionoj industriji. Nisam kuvar i nemam nikakve veze sa kulinarstom kao profesijom.Rastući u raznim sredinama okružena divnim mirisima i ukusima, zavoljela sam kuhinju i one neobične načine izražavanja pažnje i ljubavi kroz obrok koji pripremate svojima ali i dragim gostima. Većina mojih jela je laka za pripremu, brza, i ostavlja mogućnosti da kad dođete s posla na brzinu zgotovite divan domaći ručak.Ne koristim nikakve posebne kuhinjske alatke, niti čuda od namirnica. Vidjet ćete i sami da većinu toga možete kupiti i u obližnjoj prodavnici. Uživam u kuvanju koje je moja obaveza, moj hobi i moja antistres terapija. Uživam i u dekorisanju hrane, a ponajviše u zadovoljnim licima mojih ukućana i prijatelja. I, naravno, u pohvalama. Najsretnija sam kad moji mali ‘mišovi’ kažu: Mama ovo je suuuuper, pravi nam opet! Ovaj i još mnogo divnih recepata naći ćete i na mojoj stranici www.kuvajza.me ...
  Vanja
  - 5 years ago
  Vanja
  Vanja

  Latest posts by Vanja (see all)