Zašto je zamrzivač postao odlagalište hrane za mlade kuhare?

Bloggerica koja piše o hrani Esther Walker je izjavila da mladi u zamrzivaču samo drže vodku i kockice leda.
Zašto je zamrzivač postao odlagalište hrane za mlade kuhare?

Istraživanje je pokazalo da mladi kuhari ne vole jesti hranu koja je stajala u zamrzivaču. Oni koji su mlađi od 34 godine su dva puta češće odgovorili da ne vole jesti hranu iz zamrzivača od ispitanika koji su stariji od 35 godina. Kuharice hrane iz zamrzivača su nekada bile osnovni alat u kuhinji, ali mlađe generacije zaboravljaju i ostavljaju hranu u zamrzivaču.

Bloggerica koja piše o hrani Esther Walker je izjavila da mladi u zamrzivaču drže vodku i kockice leda. Riblji štapići su jedna od rijetkih namirnica koji će mladi rado pojesti iz zamrzivača, a smatra ih apsolutnom nuždom. Ona je naglasila da mladi nemaju naviku da čuvaju višak hrane i radije je bacaju. Jedna od novinarki u magazinu posvećenom hrani Cassie Best izjavila je da smatra da je velika ponuda gotove hrane razlog zbog kojeg mladi ne planiraju unaprijed i ne kuhaju velike količine hrane koju kasniju zamrznu.

Istraživanja su pokazala da mladi i stari jednako često kupuju zamrznutu hranu, usprkos velikom skandalu sa konjskim mesom koje se našlo u zamrznutim lazanjama, ali razlika između maladih kuhara je da će oni puno rjeđe zamrznuti hranu koju su skuhali. Koliko vi često koristite zamrzivač i pohranjujete li u njemu više gotovu ili svježu hranu? Koliko dugo čuvate namirnice u zamrzivaču i koje je vaša omiljena namirnica koju uvijek rado spremite?

Glamurozna Domacica
Kolekcija recepata na Glamuroznoj Domaćici dolazi od pravih domaćica koje pripremaju obroke u vlastitoj kuhinji i nesebično dijele svoje kulinarsko umijeće sa svim posjetiocima ove web stranice. Jedan mali broj recepata na Domaćici je prevod sa najboljih svjetskih kulinarskih web sajtova. Koristite recepte, komentarišite, dajte svoje prijedloge i naravno, pošsaljite nam vaše recepte.
Glamurozna Domacica
- 2 years ago
Glamurozna Domacica
Glamurozna Domacica

Latest posts by Glamurozna Domacica (see all)