Kruška koktel

Kruška u sebi sadrži kombinaciju beta-karotena, vitamina E i vitamina C zbog čega djeluje kao antioksidans i tako stalno štiti vašu kožu od starenja. Napravite ovaj bezalkoholi koktel i uživajte.
Kruška koktel
Priprema
Ukupno
Broj porcija
Težina
5 min
5 min
1
Lagano
Sastojci
 • 1 zrela kruška
 • 240 ml nezaslađenog mlijeka od badema ili soje
 • 1/2 kašičice cimeta
 • 1 kašičica ekstrakta od vanilije
 • 8-12 kapi tečne stevije
 • Način pripreme
  1. Sve sastojke umutite u blenderu tako da dobijete glatku masu. Napomena: krušku dobro operite, ne morate je guliti, samo izdubite košpice i skinite petiljku.
  2. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena da se fino ohladi.
  3. Prije služenja promiješajte koktel, po želji pospite cimetom.

  Dr. Sanja Tamburić

  Dr. Sanja Tamburić

  Moji recepti at Domacici
  Dr. Sanja Tamburić ND, doktor za alternativnu medicinu, majka dva dječaka Tea i Andrea, zaljubljenik u prirodnu medicinu i zdravu ishranu. Živim i radim u prelijepom Vankuveru, Kanada. Prirodni sokovi su jedan od najlakših načina za detoksifikaciju i duboko čišćenje organizma. Da bi se očistio organizam potrebno je promijeniti dijetu i izbaciti brzu hranu, bijeli šećer, mliječne proizvode, bijelo brašno i procesiranu hranu. Dodavanje što više svježeg zelenog voća i povrća ishrani je ključno za oslobađanje organizma od nagomilanih toksina. Sokovi će vam omogućiti dnevno čišćenje, a namirnice poput cvekle, đumbira, jabuke, mrkve i celera imaju višestruka blagotvorna svojstva za vaš organizam.
  Dr. Sanja Tamburić

  Latest posts by Dr. Sanja Tamburić (see all)