Čajem do zdravlja

Čajevi i napitci od biljaka pomažu u očuvanju ljepote i zdravlja. Pročitajte za šta sve još su dobri čajevi.
Čajem do zdravlja

Čajevi i napitci od biljaka pomažu u očuvanju ljepote i zdravlja. Ako ne spadate u one ljude koji piju čaj, sada je pravo vrijeme da počnete. Naučnici su dokazali da jedna ili dvije šolje čaja na dan pomažu u sprječavanju velikog broja bolesti.
Sigurno ste upoznati sa ljekovitim svojstvima zelenog čaja koji poboljšava imunitet, smanjuje razinu holesterola i pomaže u smanjenju rizika obolijevanja od karcinoma. Čajeve možete pripremati od različitog voća, povrća i biljaka, u zavisnosti od vašeg ukusa i potreba.
Mnoge zdravstvene discipline dokazuju da ljekovito bilje i napitci od njih često imaju blagotvorniji učinak na organizam od hemijskih preparata, te imaju manje nuspojava i ne oštećuju organizam. Zbog toga čajevi dobivaju sve veću popularnost i svakodnevno se konzumiraju. Najunčikovitiji čajevi koji pomažu u očuvanju zdravlja su vam na dohvat ruke.
Domaće čajeve od sušenog bilja bi se trebao potrošiti u roku od tri mjeseca ili će izlapiti i dobiti bljutav ukus. Čaj je najbolje čuvati u hermetički zatvorenim posudama, u tamnim i hladnim prostorijama da bi se što duže očuvao kvalitet čaja.

Dr. Sanja Tamburić

Dr. Sanja Tamburić

Moji recepti at Domacici
Dr. Sanja Tamburić ND, doktor za alternativnu medicinu, majka dva dječaka Tea i Andrea, zaljubljenik u prirodnu medicinu i zdravu ishranu. Živim i radim u prelijepom Vankuveru, Kanada. Prirodni sokovi su jedan od najlakših načina za detoksifikaciju i duboko čišćenje organizma. Da bi se očistio organizam potrebno je promijeniti dijetu i izbaciti brzu hranu, bijeli šećer, mliječne proizvode, bijelo brašno i procesiranu hranu. Dodavanje što više svježeg zelenog voća i povrća ishrani je ključno za oslobađanje organizma od nagomilanih toksina. Sokovi će vam omogućiti dnevno čišćenje, a namirnice poput cvekle, đumbira, jabuke, mrkve i celera imaju višestruka blagotvorna svojstva za vaš organizam.
Dr. Sanja Tamburić

Latest posts by Dr. Sanja Tamburić (see all)