Čorba od kelja

Blaga i blogorodna čorba od kelja, iako je lagana i mada ne baš dijetalna računajte je u kompletan obrok...
Čorba od kelja
Kuhanje
Ukupno
Težina
30 min
30 min
Srednje
Sastojci
 • 500 g junećih rebara (1257 kcal)
 • 1,5kg mladog kelja (390 kcal)
 • 3 šargarepe (110 kcal)
 • 2 krompira (355 kcal)
 • 3 češnja bijelog luka
 • začin
 • crvena paprika (20 kcal)
 • peršunov list
 • (feferona)
 • Način pripreme
  1. Juneća rebra oprati i staviti da se kuvaju kao za supu, na laganoj vatri oko sat vremena.
  2. Začiniti ih kašičicom začina...
  3. Kad su rebra kuvana ocijediti supu, izvaditi meso, a ja ga obično onda i očistim od kosti...
  4. Mladi kelj treba očistiti od kočanja i izrezati na veće kriške , 2-3 cm debljine, pola kelja složiti na dno šerpe, staviti šargrepe u komadu ili samo prepolovljene, staviti i krompir izrezan na polovine ili četvrtine i par češnjića bijelog luka samo prepolovljenih i ko voli ljuto može dodati i feferonu.
  5. Na sve staviti meso pa poklopiti ostatkom kelja i onda sve naliti ocijeđenom supom da bude malo čorbastije,posuti kašičicom paprike i po potrebi dodatno začiniti.
  6. Kuvati oko 30 min pa provjeriti da li svo povrće skuvano.
  7. Obično je ovo vrijeme dovoljno ali može se i produžiti... pri tome kelj ne treba da bude zgnjecan već da pruža malo otpora kad ga pritisnete viljuškom...

  Ukupno: 2132 kcal ( kalorije možete smanjiti ako stavite manje mesa, a čorba će i dalje imati dobar ukus). I eto, nije preteška za skuvati, a prosto mami svojom blagošću….

  Vanja

  Vanja

  Moji recepti at Domacici
  Zovem se Vanja, inženjer sam po struci sa višegodisnjim iskustvom u telekomunikacionoj industriji. Nisam kuvar i nemam nikakve veze sa kulinarstom kao profesijom.Rastući u raznim sredinama okružena divnim mirisima i ukusima, zavoljela sam kuhinju i one neobične načine izražavanja pažnje i ljubavi kroz obrok koji pripremate svojima ali i dragim gostima. Većina mojih jela je laka za pripremu, brza, i ostavlja mogućnosti da kad dođete s posla na brzinu zgotovite divan domaći ručak.Ne koristim nikakve posebne kuhinjske alatke, niti čuda od namirnica. Vidjet ćete i sami da većinu toga možete kupiti i u obližnjoj prodavnici. Uživam u kuvanju koje je moja obaveza, moj hobi i moja antistres terapija. Uživam i u dekorisanju hrane, a ponajviše u zadovoljnim licima mojih ukućana i prijatelja. I, naravno, u pohvalama. Najsretnija sam kad moji mali ‘mišovi’ kažu: Mama ovo je suuuuper, pravi nam opet! Ovaj i još mnogo divnih recepata naći ćete i na mojoj stranici www.kuvajza.me ...
  Vanja
  - 5 years ago
  Vanja
  Vanja

  Latest posts by Vanja (see all)