Domaći čips

Zašto kupovati čips ako još finiji možemo napraviti u svojoj kuhinji? Priprema je poprilično jednostavna a grickalica koju dobivamo je savršena za filmske večeri, rođendane i druge prigodne događaje i proslave. Zapravo, sve što vam treba je krumpir, nešto u čemu ćete ga peći i začini. Kod nas je u djetinjstvu čips bio obavezna grickalica na proslavama a otkad sam otkrila ovu domaću verziju, još više uživamo u njemu. Uz čips obavezno poslužite i vaše omiljeno piće pa proslava ili filmska večer mogu početi!
Domaći čips
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Težina
20 min
40 min
1 h 00 min
Lagano
Sastojci
 • krumpir
 • ulje
 • sol
 • vegeta
 • Način pripreme
  1. Ogulite željenu količinu krumpira i operite ga u hladnoj vodi.
  2. Krumpir ribajte na krpu jer će ona upiti višak vlage s krumpira i pokušajte ga naribati na što tanje kriške možete.
  3. Zagrijte ulje u fritezi ili zdjeli s uljem.
  4. U vruće ulje stavljajte kriške krumpira te pecite čips turu po turu.
  5. Nemojte odjednom peći preveliku količinu krumpira jer bi se mogao lijepiti.
  6. Svaka tura čipsa se peće vrlo kratko, svega koju minutu i znati ćete da je čips gotov kad poprimi lijepu zlatno-žutu boju.
  7. Kod vađenja dobro protresite čips da bi se riješili suvišne masti.
  8. Postupak ponavljajte dok ne ispećete sav naribani krumpir.
  9. Začinite čips soli i vegetom a možete dodati i druge začine po želji.

  Čips će vam najbolje uspjeti ako koristite mladi krumpir jer se onda prilikom pečenja postiže divna zlatna boja. Iako treba strpljenja da se ispeče sav čips, priprema je ipak jako jednostavna a čips je idealan za večeri kad vam dolaze gosti a ne stignete ispeći kompliciraniji kolač. Ako ih želite oduševiti, domaći čips je pravi izbor! Uživajte u ovoj finoj grickalici koju obožavaju i djeca i odrasli! Pronađite me i na mojoj Facebook stranici gdje ću objavljivati recepte, tutorijale i svašta nešto lijepo a tu je i moj blog Happiness is Homemade koji možete posjetiti. Emina

  Emina

  Emina

  Moji recepti at Domacici
  Ja sam Emina. Vesela sam, uvijek nasmijana i jako se veselim malim stvarima. Obožavam Božić i sve divne božićne običaje. Zaljubljena sam u čarobni svijet slastica, dekorativnih posipa, kistova, špatula i ostalih slastičarskih pomagala. Najviše uživam u fazi dekoriranja ali definitivno je najljepša nagrada vidjeti zadovoljna lica onih kojima s ljubavlju kuham. Sanjar sam koji stalno nešto planira, organizira i ima puno planova i želja u životu. Informatičarka sam koja voli grafički i modni dizajn ali i ručne radove, diy projekte, slikarstvo i uređenje interijera. Želja mi je živjeti uz more, otvoriti slastičarnicu kakve još nigdje nema ili raditi kao dizajner i u slobodno vrijeme pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Moje recepte potražite na mom blogu Happiness is Homemade na ovom linku: http://happinessishomemade95.blogspot.com/ a možete me naći i na Facebooku, Pinterestu itd. I na kraju... Keep some room in your heart for the unimaginable. Welcome to my pink dotted world where everything is possible!
  Emina
  Emina

  Latest posts by Emina (see all)