Liker od vina

Ovo je recept za pomalo nesvakidašnji liker od vina koji uz prave začine potpuno uveseljava čula ukusa. Liker je nešto što u svakoj situaciji može okrijepiti i razveseliti istovremeno. Kombinacija slatkog i kiselog u ovom likeru je nešto posebno i zasigurno će podići atmosferu u svakom momentu.
Liker od vina
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Broj porcija
Težina
30 min
10 min
40 min
10
Lagano
Sastojci
 • 1 l crnog vina
 • 1 kg šećera
 • 2 limuna
 • 0,5 l ruma
 • 1 štap vanile
 • 1/2 kašičice cimeta
 • 1/2 kašičice čilija
 • 1/2 kašičice bibera
 • Način pripreme
  1. Vino i šećer pomiješati u šerpi da se šećer fino otopi.
  2. Dodati začine pa kuvati i kad provrije na tihoj vatri ostaviti još 10 min.
  3. Dodati 2 limuna izrezana na kriške i rum, pa ostaviti 15 min da se prohladi.
  4. Topal liker sipati u boce i dobro zatvoriti. Talog ostaviti u šerpi da arome nebi preuzele ukus.

  Meni je ovo bilo preintenzivno slatko iako pa sam dodala i 2 čaše obične vode pred kraj kuvanja kako bih ga malo razbila, čisto da se zna, mada mislim da intenzitet zavisi ponajviše od samog vina, a ja sam koristila domaće prilično jako i slatko.

  Vanja

  Vanja

  Moji recepti at Domacici
  Zovem se Vanja, inženjer sam po struci sa višegodisnjim iskustvom u telekomunikacionoj industriji. Nisam kuvar i nemam nikakve veze sa kulinarstom kao profesijom.Rastući u raznim sredinama okružena divnim mirisima i ukusima, zavoljela sam kuhinju i one neobične načine izražavanja pažnje i ljubavi kroz obrok koji pripremate svojima ali i dragim gostima. Većina mojih jela je laka za pripremu, brza, i ostavlja mogućnosti da kad dođete s posla na brzinu zgotovite divan domaći ručak.Ne koristim nikakve posebne kuhinjske alatke, niti čuda od namirnica. Vidjet ćete i sami da većinu toga možete kupiti i u obližnjoj prodavnici. Uživam u kuvanju koje je moja obaveza, moj hobi i moja antistres terapija. Uživam i u dekorisanju hrane, a ponajviše u zadovoljnim licima mojih ukućana i prijatelja. I, naravno, u pohvalama. Najsretnija sam kad moji mali ‘mišovi’ kažu: Mama ovo je suuuuper, pravi nam opet! Ovaj i još mnogo divnih recepata naći ćete i na mojoj stranici www.kuvajza.me ...
  Vanja
  - 5 years ago
  Vanja
  Vanja

  Latest posts by Vanja (see all)