Muffini sa bundevicom i mrkvom

Muffini su nešto što se brzo spremi, a i lako. Potrebno je samo imati recept. Nekad ih i sami možete smisliti.. Ovo je jedan od takvih što se mene tiče. Smislila sam ga u potrazi za okrepljujućim ukusom povrća, a da je to naravno u muffinin kalupu!
Muffini sa bundevicom i mrkvom
Priprema
Kuhanje
Ukupno
Broj porcija
Težina
10 min
15 min
25 min
8
Lagano
Sastojci

Za muffine:

 • manja bundevica
 • 300 gr mrkve
 • 100 gr sira
 • 1 jaje
 • palenta (po potrebi)
 • Ostalo:

 • pavlaka
 • začini
 • Način pripreme
  1. Izrendajte povrće, a onda mu dodajte palentu i promiješajte ih.
  2. Zatim, dodajte jaja i pomiješajte i njih sa prethodo dobivenom smjesom. Nakon toga, dodajte sir, pa sve promiješajte.
  3. U kalupe za muffine istresite smjesu i pecite 15 min. u prethodno zagrijanoj rerni.
  4. Servirajte sa pavlakom.

  Moje povrtne muffine najradije služim sa pavlakom ili jogurtom.

  Zikreta Golić

  Zikreta Golić

  Moji recepti at Domacici
  Za sebe smatram da sam svestrana osoba. Uživam kuhajući i slušajući muziku pjevušeći. Spoj ovih stvari za mene predstavlja nešto neprocjenjivo, opuštajuće i prelijepo. Tako najviše volim provoditi slobodno vrijeme. Vrijeme mi naprosto 'proleti' dok to radim. Kuhati sam naučila gledajući majku kako kuha. Također, dosta sam čitala novine, pratila razne emisije koje su imale kulinarstvo kao tematiku. Svoje prvo jelo spremila sam još kao osnovac. Najviše volim spremati jela koja, prosto rečeno, izmišljam. To sam, također, naučila od majke koja ima osjećaj da, sve ono što doda, ima svoju svrhu ali i šmek bez kojeg jelo ne bi bilo takvo kakvo jeste. Tokom studiranja, otkrila sam da me zanima i fotografija. Često i vrlo rado fotografišem ono što spremim i dekorišem. Inspiracije pronalazim svuda, a san mi je da jednog dana imam vlastiti restoran sa tradicionalnim jelima koja potiču iz Bosne i Hercegovine. Ono što me fasicnira što se tiče spremanja hrane jeste kada muškarac pomaže ženi u kuhinji ili i sam kuha, a nije profesionalni kuhar. Nešto što ne volim nikako kada je hrana u pitanju jeste to da se ona sve česće baca i ne iskorištava u cjelosti, a zapravo sve je više onih koji oskudjevaju u njoj.
  Zikreta Golić

  Latest posts by Zikreta Golić (see all)